Festa som en viking

Festa som en viking

Vikingarnas gästabud lever vidare i historiska texter och på deras fester flödade mjöd och öl samtidigt som borden dignade av kötträtter, frukter och nötter. Vikingarna gick sällan hungriga och de såg till att krigarna var mätta så att de kunde åka på upptäcktsfärder, kriga och skydda sina byar.

Bjud på temafest med rätt tillbehör

När det gäller gillen lever tanken om att bjuda i överflöd kvar sedan vikingatiden. Även om kosten har förändrats en hel del sedan dess. Vikingarna åt det de kunde odla och fånga samtidigt som de höll tamdjur. När vi tänker på att bjuda in till festligheter under sommaren är det framför allt midsommarfirande och kräftskiva vi svenskar tänker på. Ska du bjuda in till kräftskiva hittar du kräftskiva tillbehör hos Partykungen där du också hittar kläder och tillbehör till en vikingafest. På menyn för en viking stod främst griskött, men de åt också skaldjur, vilt och fårkött. Hos Partykungen hittar du dekorationer, dukning, kostymer och till och med snapsvisor för att ställa till med en riktigt festlig kräftskiva.

Förutom kräftor ska du även bjuda på bröd, öl och ost. Även vikingarna uppskattade öl och smakrika ostar, men framför allt var bordsplaceringen viktig. Ville du ställa till med problem och en duell på blodigt allvar skulle du ringakta en krigare ordentligt och placera honom längst från hövdingen under festen. Det kan vara värt att tänka på när du bestämmer var svärmor och svärfar ska sitta under festligheterna. Även vikingarna älskade att skåla och sjunga. Ska du festa som en viking bjud på öl, glada visor och massor av mat, men glöm för all del inte att placeringen spelar roll även om det inte är på blodigt allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *