Ingen viking? Utrusta dig med vinterjacka

Ingen viking? Utrusta dig med vinterjacka

Att vara en modern viking är lite förknippat med att vara motståndskraftig mot vårt nordiska klimat. Man ska inte frysa i första taget, man ska bada i isvak på vintern och vara allmänt tuff och hårdhudad. Men långt ifrån alla är gjorda av det virket och föredrar att hålla sig till det moderna och bekväma, även om de gärna anammar vikingastilen lite.

Ingen hårdhudad viking? Köp en vinterjacka

Om du inte är en varmblodig viking som tål kyla hur bra som helst, kanske du hellre vill ha en modern vinterjacka att värma dig med. Köp en vinterjacka dam eller herr för att hålla dig rustad för vintern. De riktiga vikingarna gick trots allt inte nakna på vintern utan hade dåtidens vinterjackor för dam och herr. Att hitta vikingainspirerade vinterkläder är dock svårt då många av vinterkläderna bestod av pälsar och skinn. Med tanke på dagens motstånd mot äkta pälsar skulle det inte vara populärt att gå runt med det på stan.

Viking på halvtid? Det är helt okej!

I takt med att vikingar har blivit allt mer populära i nutid, har många människor velat anamma vikingastilen. Att många populära tv-serier handlar om vikingar har också bidragit till intresset. Den som gillar vikingastilen i modern tid har dock möjlighet att välja att vara viking på heltid eller deltid till skillnad från de riktiga vikingarna förr i tiden. Antingen kan man gå hela vägen och anamma klädstilen och livsstilen till fullo med allt vad det innebär – eller så kan man välja att vara lite viking då och då när man själv tycker att det skulle vara roligt. Den ”äkta vikingen” förväntas dock vara på ett sätt som många moderna människor inte är, det vill säga hårdhudad. Helst ska dennes största nöje på vintern vara att bada i isvak och anamma det nordiska klimatet. Det är dock inte något som alla attraheras av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *