Vikingarnas trädgårdar

Vikingarnas trädgårdar

Många förknippar vikingar med långa båtfärder och plundring, men vikingarna hade också familjer och gårdar hemmavid. Här hölls djur och odlingar av olika slag, och befolkningen utövade olika hantverk. De rotfrukter och växter som odlades på vikingatiden såg något annorlunda ut än dagens på grund av den växtförädling som skett under de senaste tusen åren. Men dåtidens kryddväxter, örter och rotfrukter odlas fortfarande i svenska trädgårdar, trots att det nu gått många år sedan vikingatiden.

Hos https://flo-rea.com/ hittar du många moderna fröer av olika slag, som blomfröer, kryddor och grönsaker. Med fröer till kryddor och grönsaker från https://flo-rea.com/ kan du odla hälsosamma och smakfulla råvaror i din trädgård, precis som vikingarna gjorde för länge sedan. Här hittar du grönsaker som körsbärstomater, morötter och paprikor.

Järnålderns odlingar

Under vikingatiden var samhället uppbyggt kring gårdar samt mindre byar. Här odlades varken tomater, haricots verts eller squash. Men i järnålderns trädgårdar växte många andra sorters grödor, som lök, kål, målla, bondbönor och ärtor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *